General Awareness Questions 22nd August All Shift- SSC CGL 2017

0
37
22nd August All Shift SSC CGL 2017

These questions are based on the type of GA questions asked in the all Shift of the exam (22nd August). Candidates having CGL Exam in other shifts can go through these questions and can expect these questions to be asked in upcoming shifts as well.

Q1. Gol Gumbaj situated in which state?
Ans: Karnataka

Q2. Where will be 2019 men’s Cricket World Cup held?

Ans: England

Q3. Who is the 2017 personality of UN messenger of peace?

Ans. Malala Yousafzai

Q4. Who can suggest Union Parliament to introduce a bill on state list subject?
(a) Defence ministry
(b) Rajya Sabha
(c) State
(d) Prime Minister
Ans. Rajya Sabha

Q5. Which Central government scheme related to rural areas development?


Q6. Book and authors question based on foreign authors(3 sentences are given you have to find the correct one).


Q7. Which of the following is not a member of SAARC?

Ans: Afghanistan, Bangladesh, Bhutan, India, Nepal, the Maldives, Pakistan and Sri Lanka are members of SAARC

Q8. Sher Shah defeated which Emperor two times? 

Ans:

Q9. RBI comes under which list?
Ans: Union List

Q10. What is the product if Vinegar mixes with baking soda?
Ans. CO₂

Q11. Who was defeated in Kannauz war?
Ans: Humayun

Q12. What is the Percentage of water on Earth?

Ans:71

Q13. What is the Salinity of sea water?

Ans: 35 parts per thousand.

Q14. Who discovered neon?
Ans: Sir William Ramsay

Q15. 4 animals were given, you have to identify the category which they belong?

Q16. Which category of plant consumes more CO
?

Q17. If price increases then we have to decrease the consumption, then this relation between price & consumption knows as?


Q18. One question based on the type of accounts.


Q19. What type of image formed by the Plane mirror?

Ans: Same size

Q20. Which function is used to count the number of cells in Microsoft Excel which are having values between a particular range?



General Awareness Questions 22nd August Shift-2 SSC CGL 2017

Q1. Army, Navy and Air force comes in which list?
Ans: Union List

Q2. One question of image organizer.

Q3. Continental crust contains alumina and maximum composition of which mineral
Ans: Silica

Q4. Which is the prestigious award?

(a) Bharat Ratna
(b) Padma Bhushan
(c) Padma Vibhushan
(d) Param Vir Chakra
Ans: Bharat Ratna

Q5. Who is Noorjahan?
Ans: wife of Jahangir

Q6. One question of the chemical reaction.

Q7. Lady who died this year, she was 117..From which country?

Ans: Italy

Q8. Who is the architecture of Humayun tomb?

Ans: Mirak Mirza Ghiyas

Q9. Which country will host World cup hockey 2018?

Ans: India

Q10. Who invented both lightning rod and bifocal?

Q11. Bangladesh does not share the border with? 
(a) Jharkhand
(b) Tripura
(c) Assam
(d) Meghalaya
Ans: Jharkhand

Q12. How many Lok Sabha seats from Uttarakhand?
Ans. 5

Q13. Properties of metals get converted into thin sheets is called as?
Ans. Malleability

Q14. One question related to normal goods.

Q15. One question related to books and authors(3 statements were given you have to identify which one is correct)

Q16. Convex mirror and concave mirror is a type of?

Q17. Frictional force exerted by the fluid is called?


Q18. The first capital of Tomar Rajputs?

Q19. Marginal curve cut marginal cost at?

Q20. Chlorophyceae family common color?

Q21. Railway life insurance scheme on a minimum 92 paisa ticket purchased will cover up to 10 lakh?


General Awareness Questions 22nd August Shift-3 SSC CGL 2017

Q1. Sea anemone belongs to which phylum?                        
Ans: Cnidaria

Q2. Female has how many uterus?
Ans:

Q3. Which scheme is related to seven vaccines.
Ans: Indradhanush   

Q4. When a river is about to meet ocean it divides into small streams? What is it called-

Q5. Sher Shah Suri belongs to which dynasty?

Ans: Sur Empire

Q6. Who was involved in the killing of Siraj-ud-daula and become king?
Ans: Mir Zafar

Q7. Which of the following is not algae?


Q8. Who is the Secretary General SAARC?

Ans: Arjun Bahadur Thapa

Q9. Gol Gumbaj was built in which century?

Ans:1656

Q10. Who approves Constitutional amendments?
Ans:

Q11.The invention of Vaccine?



LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.